Webáruház

Az iskoláknak kevés lehetősége van a diákok drogprevenciós felvilágosítására, bár igény lenne rá, hogy akár a komplex módon, különféle aspektusokból megközelítve a témát, a fiatalokat időben felvértezzék a szükséges ismeretekkel.

A drámapedagógia módszerekkel a legveszélyeztetettebb 12-16 éves korosztályt tudjuk megszólítani, és személyes élményeken keresztül bevonni a droghasználat veszélyeiről szóló diskurzusba. A színház eszközei lehetőséget teremtenek arra, hogy beszéljünk az okokról, a következményekről és a lehetséges megoldásokról is. Így talán a fiatalok is rezisztensebbé vállnak a veszélyekkel szemben, és nem utolsó sorban hamarabb felismerik azokat a problémáikat amiket nem képesek megoldani, és képesek lesznek időben segítséget kérni.

A Webáruház című darabunk fiataloknak szól, ezért a szerepeket is olyan fiatal színművészek játsszák akik közelebb állnak ehhez a korcsoporthoz. A jelenetek és a dialógusok realistán mutatnak be szituációkat, ugyanakkor nem célunk az elrettentés. A darab célja az egyéni belátás elérése, hogy a néző maga jöjjön rá a helyes cselekvésre és gondolkodásra. Az előadás után ezért módot adunk arra, hogy a fiatalok közösen elemezzék a látottakat, és megbeszéljék a témával kapcsolatos gondolataikat.

A darab rövid ismertetője:

A Webáruház néhány mai tinédzser nagyon is hihető históriáját dolgozza fel. Középpontjában a függőség kialakulása áll – a karakterek hogyan találkoznak a tudatmódosító szerekkel és hogyan sodródnak menthetetlenül egyre lejjebb és lejjebb. Hogyan alakul át a még körvonalazatlan személyiségük, és rombolódik testük, lelkük a droghasználat következményeként.
A felszínen a magukra hagyott, kallódó fiatalok sodródása látható, de a mélyben a magány és a valakihez-tartozás vágya mardossa a szereplőket. A karakterek sutasága, agressziója, mosdatlan-szájúsága csupán álarc, amely alatt a szeretethiány, a tanácstalanság, az önkeresés olykor komikus, olykor tragikus epizódjai tárulnak fel. Németh Ákos jelenetező technikájú munkája megdöbbentő látlelet a máról, ahol mindenki áldozat.

Szereplők:

Tina – Iszak Dorottya
Marcella – Enyingi Zsófia
Bálint – Mészáros Tamás
Lóránt – Bordás Mihály
Melinda – Háda Boglárka

Rendező: Gieler Csaba

Következő előadások


There are no upcoming events at this time

Keresés az oldalon
Elérhetőség

Telefon: + 36 30 519 4038
Email: info@hadartszinhaz.hu
Székhely/Iroda: 1134 Budapest, Váci út 51/A

Ajánlott videó
Facebook
Hallássérültek Kultúrájáért Alapítvány
Támogatók és Partnerek