Voith Ági apácának állt


Voith Ági, a Jászai Mari-díjas színésznő, rendező és érdemes művész játssza Mária Regina nővér szerepét az Apácák című zenés komédiában. Megkértük meséljen nekünk a darabbal kapcsolatos élményeiről.

V.Á.: – Amikor Háda János megkeresett azzal a felkéréssel, hogy lenne-e kedvem részt venni az Apácák című musicalben, szinte gondolkodás nélkül elvállaltam. Hiszen tudtam, hogy nagyon igényes, jó színvonalú produkcióra számíthatok és Jánost is kiváló szakembernek tartom.

Kökényessy Ági, aki a darabot rendezte, annak idején a Madách színházban maga is játszott ebben a darabban Psota Irénnel, akinek – Mária Regina zárdafőnök – szerepét most én alakítom. A karakteremet természetesen a saját személyiségemre formáltam, és volt is honnan építkeznem. Fiatal koromban egy ideig a Suore delle Marcelline apácáknál nevelkedtem Olaszországban. A színész általában saját szűrőjén keresztül közelíti meg a szerepet, ettől lesz élő, hiteles az a karakter. De fontosak a színészkollégák is. Itt egy olyan csapat állt össze, akikkel minden percét élvezem a közös „munkának”. Nagyon szeretek velük együtt játszani. Van, hogy menet közben improvizálunk egy kicsit, így egyik előadás sem lesz olyan mint a másik. Ez az a darab, ahol az ember ugyan úgy élvezi a többiek játékát. Én például nagyon jókat szoktam szórakozni amikor éppen nincs szövegem, és csak nézem a többieket – mert nagyon jól énekelnek és táncolnak a lányok. A darab is arról szól, hogyan állítja össze a zárdafőnök asszony az apácák által előadott jótékonysági műsort. Nagyon szeretem, hogy élő zenekari kísérettel játszhatunk. Külön köszönet jár ezért Gebora Györgynek az előadás zenei vezetőjének.

Az Apácák egy nagyon vidám és felettébb szórakoztató darab, aranyos szövegekkel, és tehetséges színművésznőkkel. Minden generációnak tudom ajánlani kortól függetlenül.