Iskolai Előadások

iskolai_A_helység_kalapácsa_(1844)Petőfi Sándor

A HELYSÉG KALAPÁCSA

rendhagyó irodalomóra

Petőfi hőskölteményét az előadó különböző szemszögekből elemzi a művet, a diákokat bevonva. Szituációkat játszanak el, miközben az előadó segítségével beleélhetik magukat a helyzetbe, sőt, variálhatják is azokat.

Előadja: Háda János

 


Petiskolai_apostol_plakatőfi Sándor

AZ APOSTOL

1848. június-szeptember

1972 őszén a győri Arrabona amatőrszínházban 17 évesen, szinte gyerekként eljátszhattam Petőfi Az Apostol című művében a főszerepet, Szilveszter szerepét. Meghatározó élménye volt akkori életemnek. Azt érezhettem, „hogy én is egy sugár vagyok, amely segít a földet megérni.” 2012 őszén, immár sok-sok éve a színészi pályán, – „be másnak látá e világot, mint egykor képzelé”- ismét Petőfi e nagyszerű költeményét mutatom be, fiatal színésztársam, Blazsovszky Ákos közreműködésével.

40 év telt el és én szeretném Önöknek újból átadni ezt a művet.

Az eltelt évtizedek tapasztalata természetesen mássá formálta bennem Szilveszter szerepét és Petőfi gondolatait. Ezt akarom most megmutatni, lehántva róla minden pátoszt és sallangot, Ákos barátom és az Önök – mint aktív befogadók – részvételével. Átadni, azt a sok örömet és izgalmat, amit a próbák során átéltünk. Engem újból magával ragadott ennek a csodálatos költeménynek az erkölcsi tisztasága, naiv hite, ereje!

Akkor vagyunk jók, ha Önök nézők is ezt érzik és egy percig, nem bánják meg, hogy velünk voltak ebben az egy órában.

Tudjuk, hogy „nagy a föladat, s az idő röpül, s az élet rövid!”
Borbély Sándor

Előadja: Borbély Sándor és Blazsovszky Ákos

 


iskolai_jozsef-attilaJÓZSEF ATTILA MÁS-KÉP

rendhagyó irodalomóra

József Attila költészetét az előadók különböző szemszögekből elemzik, a diákokat bevonva. A művekhez köthető szituációkat játsszák el, miközben az előadók segítségével beleélhetik magukat a helyzetekbe, sőt, variálhatják is azokat.

Előadja: Háda János és Kósa Dénes

 


iskolai_petofiPETŐFI SÁNDOR MÁS-KÉP

rendhagyó irodalomóra

Petőfi Sándor költészetét az előadók különböző szemszögekből elemzik, a diákokat bevonva. A művekhez köthető szituációkat játsszák el, miközben az előadók segítségével beleélhetik magukat a helyzetekbe, sőt, variálhatják is azokat.

Előadja: Háda János és Kósa Dénes

 


iskolai_shakespeare-curiositiesSHAKESPEARE ÉS A TÖBBIEK

rendhagyó irodalomóra

William Shakespeare költészetét az előadók különböző szemszögekből elemzik, a diákokat bevonva. A művekhez köthető szituációkat játsszák el, miközben az előadók segítségével beleélhetik magukat a helyzetekbe, sőt, variálhatják is azokat.

Előadja: Márkó Eszter és Háda János

Keresés az oldalon
Elérhetőség

Telefon: + 36 30 519 4038
Email: info@hadartszinhaz.hu
Székhely/Iroda: 1134 Budapest, Váci út 51/A

Ajánlott videó
Facebook
Hallássérültek Kultúrájáért Alapítvány
Támogatók és Partnerek