A Padlás ‘AZ ÉV LEGJOBB ELŐADÁSA’ a 2018-as TAPS-gálán

A Háda János által rendezett színdarab kapta az “AZ ÉV LEGJOBB ELŐADÁSA” elismerést a 2018-as Kisalföld TAPS-gálán. A hetedik alkalommal megrendezett eseményen a közönségszavazatok alapján díjazták a Győri Nemzeti Színház, a Győri Balett, a Győri Filharmonikus Zenekar és a Vaskakas Bábszínház művészeit és produkcióit.

Háda János meghívott vendégrendezőként vett részt a produkcióban, ami a második rendezése volt a Győri Nemzeti Színházban. – Előző évadban a Békési Pál-Várkonyi Mátyás szerzőpáros Félőlény című zenés mesejátékát állította színpadra. A sikeres bemutató után a színház igazgatója Forgács Péter pedig késlekedés nélkül felkérte a következő darab rendezésével. – A Padlás bemutatója minden várakozást felülmúlt, szinte pillanatok alatt elfogytak a jegyek hónapokkal előre, és azóta is telt házzal játsszák az előadást.

Háda János: – Nagyon boldog vagyok, hogy a Győri Nemzeti Színházban olyan művészek produkciói mellett, mint Valló Péter, Bogár Bertalan és Forgács Péter, mi is kiérdemeltük a legjobb előadásnak járó elismerést. A díj igazolja az összes alkotó és résztvevő kolléga odaadó munkáját, erőfeszítését és lelkesedését, hogy méltóképp állítsuk színpadra Presser Gábor-Sztevanovity Dusán szerzőpáros kultikus művét. Hálás vagyok a nagyszerű győri közönségnek akik eljöttek és megnézték a színdarabot és azoknak is akik szavaztak ránk –

Maga a díj a tökéletességet szimbolizáló gömb hagyományosan a Borsodi műhelyben készül nikkelezett alumíniumból, amelyek Alexovics László által megformált plexilemez alapra helyezve nyerik el végső küllemüket. „A díjnak igazi presztízse lett az elmúlt hét évben, merthogy ez nem szakmai díj, hanem a közönség ítéli oda szavazataival. A művészek pedig tudják, hogy milyen nagy érték ez” – mondta el köszöntőjében Garamvölgyi Imre, a Kisalföld főszerkesztője.

 

 

A Győr+ Tv Kulisszák mögött – színházi magazinműsor riportja az előadásról: