Októberi szerelem

Előadásunk az elfogadásról, a hősiességről, a barátságról, a szerelemről, az önmagunkért és a másikért való kiállásról szól.

Történetünk 1956-ban egy vidéki iskolában játszódik, ahol a fiatalok házibulira készülnek. Szvetlana, az orosz kislány szintén ebbe az iskolába jár, mivel édesapja a helyi orosz egység vezetője. Kívülállónak érzi magát, de magyar barátnői meggyőzik, hogy nem számít ki milyen származású, itt csak lányok vannak, meg fiúk. Rábeszélik, hogy vegyen részt a buliban, ahol is találkozik Rómeóval, egy roma származású fiúval. A lány családja nem igazán nézi jó szemmel ezt a helyzetet, ezért megzavarják a bulit, és elviszik a lányt.

Miközben a fiatalok zúgolódnak, kitör a forradalom, és a gyerekek a barikádokra indulnak. Szvetlana elszökik otthonról, és csatlakozik hozzájuk. Hogy ebben a forradalmi helyzetben a szerelem győz, vagy a hazafiasság, vagy talán mind a kettő, netán egyik sem, az kiderül a körülbelül 45 perces, 80%- ban táncos előadásból, ami kifejezetten felső tagozatos iskolásoknak készült.

Műsorfüzet 2018-2019
Keresés az oldalon
Elérhetőség

Telefon: + 36 20 459 6768
Email: info@hadartszinhaz.hu
Székhely/Iroda: 1134 Budapest, Váci út 51/A

Ajánlott videó
Facebook
Hallássérültek Kultúrájáért Alapítvány
Támogatók és Partnerek