Októberi szerelem 56’

Táncjáték egy felvonásban

SZINOPSZIS

Előadásunk az elfogadásról, a hősiességről, a barátságról, a szerelemről, az önmagunkért és a másikért való kiállásról szól.

Az előadás 80%-ban tánc, 20%-ban Shakespeare: Rómeó és Júlia c. művéből kiemelt prózai jelenetek/szövegek keveredése.

Az októberi szerelem egy kisvárosban játszódik 1956-ban, mint egy Rómeó és Júlia történet. Egy iskolai házibulin egymásba szeret egy magyar fiú, és az orosz parancsnok lánya. A parancsnok ellenezvén ezt a kapcsolatot erőszakkal véget vet a bulinak, és hazahurcolja a lányt. Miközben a fiatalok zúgolódnak, kitör a forradalom, és a gyerekek a barikádokra indulnak. Szvetlana elszökik otthonról, és csatlakozik hozzájuk. A kiéleződött forradalmi hangulat a darab végén meglepő fordulattal zárul. Hogy ebben a forradalmi helyzetben a szerelem győz, vagy a hazafiasság, vagy talán mind a kettő, netán egyik sem, az kiderül a körülbelül 45 perces kifejezetten felső tagozatos iskolásoknak készült előadásból.

Nyolc fiatal táncos-színész idézi fel az 1956-os eseményeket, egy táncszínházi performanszban, a fiatalokhoz közel álló modern zenével. A fiatalos zene még több emóciót eredményez a fiatalokban, így a darab mondanivalóját könnyebben tudják feldolgozni, megérteni.


SZEREPLŐK

Eszlári Judit, Bordás Mihály, Jalcs Alexandra, Lévai Ádám, Enyingi Zsófia, Monori Dominik, Háda Boglárka, Szombath Gergő


MÉDIA

Keresés az oldalon
Elérhetőség

Telefon: + 36 30 519 4038
Email: info@hadartszinhaz.hu
Székhely/Iroda: 1134 Budapest, Váci út 51/A

Ajánlott videó
Facebook
Hallássérültek Kultúrájáért Alapítvány
Támogatók és Partnerek