Webáruház

Színházunk égető problémának érzi, hogy az iskolákban kevés lehetőség nyílik olyan drogprevenciós megvalósítására, ami eredményesen tudná tájékoztatni a 12-16 éveseket a drogok használatáról, azok veszélyeiről.

Éppen ezért, mi a színház eszközeivel próbáljuk megmutatni, hogy milyen veszélyeket rejt magában már a gondolat is, és miért kell kategorikusan ellenállni, és elutasítani mindenfajta tudatmódosító használatát.

A Webáruház című darabunk, éppen róluk szól. Fiatalok játsszák, akik közelebb állnak korban is a célközönséghez, mint például a tanáraik, vagy a szüleik. Az előadás azon túl, hogy megpróbálja elrettenteni a fiatalokat, módot ad egy komoly beszélgetésre, ahol már a látottak alapján éppen ők elemzik, és magyarázzák meg a saját nyelvükön a megelőzés fontosságát.

A darab rövid ismertetője:

A webáruház mai tizenhárom-tizennégy éves fiúk-lányok nagyon is hihető históriáját kínálja. Középpontjában a – tudatmódosító szerekkel való megismerkedés, majd üzletelés, valamint a körvonalazatlan személyiséget, illetve a félig gyermeki, félig kamasz szervezetet fizikailag romboló – függőség kialakulása áll. A történet felszínén a magukra hagyott, felnövő-kallódó ifjak sodródása látható, a mélyben azonban a magány és a valakihez-tartozás igénye munkál. A szereplők sutasága, agressziója, mosdatlanszájúsága álarc, amely alatt a szeretethiány, a tanácstalanság, az önkeresés olykor röhögnivaló, olykor tragikus dimenziói tárulnak fel. Németh Ákos jelenetező technikájú munkája megdöbbentő látlelet a máról, ahol mindenki áldozat.

Szereplők:

Tina – Cseh Adrienn
Marcella – Harsányi Lea
Bálint – Bárány Gergely
Lóránt – Bordás Mihály
Melinda – Háda Bernadett

Rendező: Gieler Csaba

« 2 A 2 »